TRE training Module 1, Tension Releasing Exercises

3 daagse cursus; snel en veilig stappen voorwaarts !

TRE Module 1 training voor iedereen toegankelijk

De training is zeer praktisch van aard, voor iedereen toegankelijk, ook zonder therapeutische achtergrond. Zeer geschikt voor mensen die zich in korte tijd verder willen ontwikkelen en hun persoonlijk proces middels TRE een flinke boost willen geven.  Je krijgt een mooi instrument aangereikt voor zelfheling.

Als je door wilt om je te certificeren als TRE™ Provider, volg je ook de rest van de TRE opleiding. In de Module 1 staat de verdieping van je persoonlijke proces centraal. De keuze om hele TRE opleiding te doen hoef je pas na de Module 1 te maken.
Echter, hoe eerder je een besluit neemt, des te eerder je ná de M1 met de opleiding kunt beginnen, literatuur kunt gaan lezen, etc.. Je kunt je dus ook direct inschrijven voor de gehele opleiding. Facturering is gespreid over de gehele opleiding.

Verdere uitleg over de certificering krijg je aan het eind van de Module 1 training. Wil je alvast wat meer weten over de TRE opleiding?

Hier vind je meer informatie over: 

Stuur me een mail met je vragen en je krijgt aanvullende informatie.

Waarom is er eigenlijk een opleiding voor TRE?

TRE is toch heel eenvoudig, gewoon trillen?

Ja, het lijkt eenvoudig maar is juist heel complex.
TRE gaat maar voor 10% over leren trillen en gaat voor 90% over dat je lichaam weer veiligheid en vertrouwen gaat ervaren. Dat je zélf leert te reguleren en on(der)bewuste signalen en patronen gaat herkennen die hiermee te maken hebben.  Dit is belangrijkste aspect wanneer het gaat om veilig en professioneel begeleiden in TRE.

Zintuiglijke scherpzinnigheid

In de opleiding, ga je ervaren hoe snel je eigenlijk in het dagelijkse leven, door de kleinste dingen, over-geactiveerd raakt. We leren je bewuster te worden van alle  fysieke én emotionele én mentale sensaties. Al deze onbewuste sensaties bij elkaar zorgen er namelijk voor dat mensen moedeloos, machteloos, gefrustreerd, boos, verdrietig, onzeker, bang, etc., worden. Mensen komen hierdoor in een negatieve spiraal die ze maar niét doorbroken krijgen. Je weet eigenlijk in je hoofd heel goed hoe het allemaal moet. Alleen in je gedrag krijg je het maar niet veranderd en/of je emoties blijven je overvallen en/of  fysiek blijf je dezelfde klachten houden. En zo komen we dus in een negatieve vicieuze cirkel terecht die je maar niet opgelost krijgt. De spanning, emoties, nijd of frustraties nemen hierdoor alleen maar toe in plaats dat ze minder worden.
We leren je dus om fysieke, emotionele en mentale sensaties en dynamieken bij de cliënt te herkennen. Vaak hebben júist de hele kleine dingen die je opmerkt de grootste impact. Dit noem ik zintuiglijk scherpzinnig waarnemen.

 • Programma
 • Video
 • Brochure

Programma onderdelen TRE Module 1

 • Introductie en kennismaking TRE.
 • Verdiepen en integreren van je persoonlijke ontladingsproces.
 • Relatie tussen Stress, Spanning en Trauma.
 • Impact TRE op ons brein, zenuwstelsel, spieren en hormoonhuishouding.
 • Verdedigingsmechanismen in relatie tot TRE en de Poly-Vagal theorie.
 • De psoas spier; de trigger voor de vlucht-vecht respons.
 • Aanleren TRE methode voor jezelf en om professioneel in te zetten.
 • Zelf-regulering; om tremoren op een veilige manier te ervaren.
 • Tijd voor vragen, zelfreflectie en het delen van ervaringen.

Doel van de TRE training
Het doel van de training is om je persoonlijk proces te verdiepen en te ervaren wat de tremoren (trillingen) met je doen. Elke ochtend en middag doen we een TRE sessie en begeleiden we je in alle oefeningen en verdiepen we ons in de theorie.

Werkwijze
We verkennen de theorie achter de methodiek, laten filmpjes zien en is er ruim voldoende tijd voor het stellen van vragen en om elkaars ervaringen te delen.  We zorgen voor een veilige en prettige werksfeer. Je hoeft niets te delen wat je niet wilt delen. We geven je ook een eerste ervaring hoe het is om iemand anders te begeleiden in TRE.

Kosten TRE module 1

€ 525,- exclusief btw.
Particulieren, die geen btw kunnen aftrekken of kvk-nummer hebben, ontvangen 10% korting (op de normale prijs).

Accreditatiepunten Beroepsverenigingen
Accreditatie punten voor de TRE workshop en/of TRE training bij: NBVH, ABvC, NVST en STIBAG
Heeft je beroepsvereniging meer informatie nodig om voor jou de TRE opleiding te accrediteren dan kun je deze pdf downloaden.

Locatie

Boerderij Kattenbosch, Pastoor Hordijkstraat 5c, 5243 VV, Rosmalen
Een boerderij met een prettige energie. Houten vloer met voldoende ruimte voor iedereen.
Gezellige barruimte voor de pauzes. Een tuin en natuur op loopafstand om je even terug te trekken. 3 minuten lopen vanaf station Rosmalen.

Boerderij Kattenbosch

Registratie

Het zijn geen grote groepen en er is dus beperkt plek. 50% van de kosten worden in rekening gebracht wanneer je tussen 6 en 2 weken voor de training annuleert. Vanaf 2 weken voorafgaand aan de training worden de volledige kosten in rekening gebracht.

Inschrijven

Start: 12 september 2020

 • 13 september
 • 14 september

€ 525,00 

 

Start: 6 februari 2021

 • 7 februari
 • 8 februari

€ 525,00 

 

Start: 18 september 2021

 • 19 september
 • 20 september

€ 525,00