TRE 4 - 6 weken begeleiding

Verantwoord TRE aanleren onder professionele begeleiding

Mensen die het maximale uit TRE willen halen als zelfhulpmethodiek, hebben zeker een aantal keren begeleiding nodig. Autorijden leer je ook niet met 1 rijles.
In deze 4 - 6 weken bespreken we wat stress, spanning en trauma nu eigenlijk doet met je lichaam. Je krijgt persoonlijke begeleiding en we besteden aandacht aan jouw groeiproces. Er is ruimschoots tijd om vragen te stellen. Belangrijk: de groep blijft bij elkaar en wisselt tussentijds niet. Je bespreekt alleen wat je wil bespreken en wil delen met de groep. Gevoelige zaken kun je 1 op 1 bespreken met de TRE coach. Elke bijeenkomst duurt ca. 2 uur.

Waarom 4 - 6 weken TRE begeleiding?

Je lichaam heeft tijd nodig om aan de positieve veranderingen te wennen. Iets wat al tijden of jaren vastzit heeft ook tijd nodig om weer los te komen. Daarbij vragen de oefeningen wat extra begeleiding om ze goed uit te voeren met als gevolg een beter resultaat. Wanneer je fysieke klachten en/of beperkingen hebt kun je vaak ook gewoon TRE doen. Sterker nog, de klachten kunnen mogelijk ook afnemen. Het is dan alleen wel belangrijk dat de oefeningen worden aangepast aan je fysieke gesteldheid.  Door deze begeleiding leer je op een diepere laag te ontspannen en dit ook vast te houden. Ik geef je tips en oefeningen mee om daarna thuis de gemaakte progressie vast te houden.
Ook kunnen er tijdens de TRE sessie emoties bij je vrij komen die je niet kunt plaatsen. Dan is het wél handig dat er een professional in de beurt is die je hierbij kan begeleiden.