TRE project Filippijnen

Aankomende vrijdag vertrek ik naar de Filippijnen om samen met o.a. Chris Balsley  en Joan McDonald, TRE workshops te geven aan een grote groep lokale bewoners.
Verschillende emoties en gedachten gaan als een ‘roller coaster’ door me heen; spannend, enthousiasme, kan ik het wel? Weet ik me aan te passen aan de cultuur? Ik voel me krachtig en tegelijkertijd wat onzeker.

Het is nu ongeveer 3 maanden geleden dat de tyfoon Yolanda de Filippijnen grotendeels heeft verwoest. Met als gevolg duizenden doden en miljoenen daklozen met een traumatische ervaring. De internationale organisatie TRE gaat daarom van 29 januari tot en met 15 februari TRE workshops geven aan de slachtoffers van de tyfoon.

Chris BalseyChris Balsley
Chris Balsley (2e van rechts onder) is een expert op het gebied van TRE. Hij wordt vaker ingezet om workshops te geven aan slachtoffers van traumatische ervaringen.
Wat voor TRE workshops?

In een ‘train de trainer’ concept leren we de bewoners hoe zij diepe (chronische) spanning en dagelijkse stress opgelopen door de tyfoon Yolanda los kunnen laten. Iedereen ondergaat zijn/haar persoonlijke proces. Tegelijkertijd trainen wij deze mensen zodat zij na afloop van deze workshop in staat zijn om andere slachtoffers van de tyfoon te trainen en te helpen bij het verwerken van deze traumatische gebeurtenis. Op deze manier kunnen zo veel mogelijk slachtoffers geholpen worden.
Meer weten over de TRE missie voor de Filippijnen?

    Filmpje van het TRE project Filippijnen
    Actuele info TRE project op Filippijnen
    Wil je me volgen op de Filippijnen via Facebook?

Dan ben ik net terug uit de Filippijnen. Op deze dag staat een TRE workshop gepland. Iedereen loopt bijna dagelijks spanning en stress op. Mogelijk heb je ook lichamelijk en geestelijk nog last van een emotionele gebeurtenis. Wil je hier vanaf?